Estetska medicina Services for Childrens

Medicina je oduvijek bila usmjerena na očuvanje zdravlja, no danas se sve više pozornosti posvećuje i očuvanju ljepote.

Lice je naš 'portal' kroz koji predstavljamo sebe. Nažalost često su prvi znaci „starenja kože“ uzrokovani današnjim tempom života , nedostatkom sna , pušenjem , pretjeranom izlaganju suncu vidljivi prvo na našem licu.

S godinama koža postepeno gubi vlagu, postaje suha , opuštena, gubi volumen i elastičnost, pa bore postaju sve vidljivije. Nekada su bili popularni kirurški zahvati, no neinvazivne opcije pomladivanja postaju sve popularnije zadnjih godina. Cilj je zahvata da izgledate prirodno i pomlađeno

Hijaluronski dermalni fileri

postali su zlatni standard kada je riječ o popunjavanju bora lica i omogućavaju postizanje prirodnog izgleda lica

Tretman Botoxom

siguran je i jedan od najdjelotvornijih i najpopularnijih estetskih tretmana u zonama oko očiju i na čelu u svijetu Zbog potrebe za podizanjem kvalitete života kroz znanstveni pristup, u svijetu se posljednjih desetak godina udružio velik broj stručnjaka iz različitih grana medicine kako bi pronašli odgovor na pitanje: Kako se pomladiti? Tako je stvorena nova, antiage medicina koja se odupire starenju. Karakterizira ju skup postupaka koji dovode do ublažavanja procesa starenja i održavanja organizma u što boljem stanju. Upotreba dermalnih filera odobrena je od strane europske i američke agencije za lijekove već 20 godina. Njihovim injiciranjem u kožu postiže se popunjavanje bora, ali i vraćanje izgubljenog volumena, stvaranje novog kolagena te rehidracija kože . Njima se mogu tretirati: nazolabijalne bore (od nosa prema usnama),perioralne bore (pušačke bore oko usana) lifting jagodica, lifting cijelog lica i povećanje usana. Za razliku od filera kojima se pune bore lica, Botox je prirodni proćišćeni protein koji proizvodi bakterija Clostridium botulinum koji se daje u injekciji, u izuzetno malim dozama u mišiće lica kako bi zaustavio stvaranje novih bora. U svijetu je poznat kao Botox, a u Hrvatskoj i Europi kao Vistabel .Bezbolan je, a njegova aplikacija traje svega nekoliko minuta. Najčešće se primjenjuje u situacijama: bora između obrva tzv. „bore mrštilice“ , bora s ugla očiju „bore smijalice“ . Svakom pacijentu pristupa se vrlo individualno, te se osmišljava kombinacija najprikladnijih metoda kako bi se dobio dobar rezultat. Ponekad se u svega 15-ak minuta ostvaruju nevjerojatni rezultati. Tajna zanata svakog dobrog estetskog doktora je pomladiti, naglasiti ljepotu, ali tako da sve izgleda prirodno, bez velikih promjena, bez slojeva zavoja i radikalnih promjena u izgledu.

Blefaroplastica

Korekcija očnih kapaka, poznata kao blefaroplastika, je estetski kirurški zahvat kojim se uklanjaju vrećice ispod očiju te višak kože i masnog tkiva na vjeđama. Starenjem se mogu formirati nabori zbog viška kože oko očiju, dolazi do gubitka elasticiteta kože koja gubi svoj tonus i počinje padati preko ruba vjeđa. Gornji očni kapci počinju se opuštati, katkad toliko da ometaju vid. Vrećice ispod očiju i obješena koža daju vam umoran izgled. To se događa jer koža s vremenom gubi elastičnost i čvrstinu. Da li je blefaroplastika pravi postupak za vas i sve ostale konzultacije o blefaroplastici možete saznati pregledom na kojem će vam se objasniti cijeli postupak blefaroplastike te s vama razgovarati o vašim očekivanjima i o ishodu koji ćete ostvariti. Postupak blefaroplastike Blefaroplastika se može izvesti u jednom danu. Postupak se izvodi uz lokalnu anesteziju, tako da se umrtvi područje oko očiju, a vi ste budni za vrijeme zahvata Pristup masnom tkivu gornjeg i donjeg kapka omogućavaju rezovi koji prate prirodne kožne nabore i linije. 'Otoci' masnog tkiva iz gornjeg i donjeg kapka se reduciraju ili preusmjeravaju, mišići se reduciraju, a višak kože uklanja. Precizni šavovi osiguravaju gotovo neprimjetne ožiljke nakon cijeljenja.

Šavovi se odstranjuju 7-8 dan nakon operacije. Modrice i otekline obično prolaze za 10 – 14 dana. Pacijenti se najčešće vraćaju na posao nakon desetak dana, a neki čak ranije uz nošenje sunčanih naočala.

<
Ako imate bilo kakvo pitanje nazovite +385 /0/20 31 11 63